På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2015-06-08

Lönerevisionen av tarifflönerna är nu klara, och så snart allt är påskrivet kommer företaget att informera om de nya lönerna, troligtvis inom någon dag.

Förra veckan arbetade vi tillsammans med planeringen för att göra nycklar för de riktade grupperna i Göteborg som skall gälla under sommaren.

Vi hade dessutom ett möte i den Centrala Skyddskommittén. En stor del av möte ägnades åt sjukskrivningssituationen. Det har diskuterats en del angående förstadagsintyg vid sjukskrivning. De riktlinjer som gäller är att om man har tre korttidssjukskrivningar inom en sex månaders period kallas man till ett samtal med sin PL. Har man fler än fem korttidssjukskrivningar inom en period på ett år blir det normalt ett utredningsmöte med PL och företagshälsovården och ett beslut om förstadagsintyg, som då gäller ett år framåt. Även uniform diskuterades på detta möte. Tillsvidare verkar det som vi behåller nuvarande uniform med smärre justeringar i vänta på att Västtrafik eventuellt beslutar om en gemensam uniform för alla. Övriga frågor som togs upp var den nya Techpayen som är ute på prov, ergonomin på X61, Alkoskåpen som skall införas, och enutbildning i Västtrafiks regi som alla kommer att genomgå under hösten.

Denna veckan har SJ AB bjudit in fackliga företrädare från både moderbolaget och Götalandståg till ett informationsmöte i Stockholm som uppenbarligen kommer att handla om bemanningen av våra tåg. Vi återkommer så snart vi har mer information om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar