På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2015-06-15

I tisdags, den 9/6, förhandlade vi de tillfälliga nycklar som kommer att gälla för de riktade grupperna i Göteborg i sommar. 

I onsdags (10/6) var facken vid såväl SJ AB som SJ Götalandståg inbjudna till ett informationsmöte gällande bemanningen av våra tåg. Företagets önskan är att öppna möjligheter för att vi i begränsad omfattning skall kunna bemanna varandras tåg, om det t ex är befogat för att göra effektivare turer. I ett första läge handlar det bara om förare. Utifrån det material vi fick titta på inför T16 (som är väldigt preliminärt) skulle det få väldigt begränsad inverkan för förarna på Götalandståg, då det bara handlar om några enstaka SJ-tåg som i så falla skulle bemannas av GLT-förare. Genomförs planerna kommer det dock innebära att en mindre grupp GLT-förare kan komma att få X55-kompetens. Det återstår fortfarande mycket frågor om den rent praktiska hanteringen och företaget kommer att återkomma med ett mer konkret förslag efter sommaren som det kommer att bli en formell MBL-förhandling om.

Kommande vecka har vi inga fackliga aktiviteter inplanerade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar