På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2015-06-01

Förra veckan var ganska intensiv. Den 26/6 var några ur styrelsen iväg på ombudsmannamöte för Bransch Spårtrafik i Stockholm. På detta möte valdes en ny styrelse för Branschen. Vår ordförande Johnny Holmgren, som suttit med i Branschstyrelsen sedan drygt ett år tillbaka, valde att inte kandidera denna gång, och lämnade därmed branschstyrelsen vid detta möte.

Den 27/5 samlades styrelsen för sitt sista ordinarie styrelsemöte innan sommaren. Mötet följde fastställd agenda, och hanterade mest rutinärenden, såsom ekonomi, studier, arbetsmiljö och en genomgång av möten och förhandlingar som vi deltagit i.

På kvällen var det sedan dags för vårens medlemsaktivitet, en räkkryssning. Uppslutningen var väldigt god, och vi blev, efter några sena avbokningar pga sjukdom, 22 personer. Tack alla som kom, och för er som inte var med, hoppas vi att vi syns vid någon av höstens aktiviteter.

Den 28/5 hade vi en förhandling angående sommarens turer mm. Det har gått ut information om detta i Veckobrevet från företaget. Sommaren är svår ur planeringssynpunkt, då semestrar, trafikförändringar och omfattande spårarbeten skall hanteras. Vi har tillsammans med företaget försökt att hitta ett så bra sätt som möjligt, och i de fall vi inte bedömt det realistiskt att kunna hålla befintliga scheman, hellre valt "skubben" för dessa nycklar, så man inte planerar något och sedan blir besviken.

Under denna veckan är det tänkt att lönerevisionen skall kunna avslutas och vi hoppas att de nya lönerna skall kunna redovisas. Vi är i stort sett överens med företaget, men har några smådetaljer som måste redas ut. Under förutsättning att vi får allting på plats så kommer såväl den nya lönen, som retroaktiva pengar att betalas ut på junilönen.

Den 1/6 träffar våra turlisteansvariga för förare i Göteborg planeringen för att göra nycklar för de riktade grupperna under sommaren. Samma dag hålls dessutom ett Centralt Skyddskommitté möte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar