På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2015-05-24

Lönerevisionen håller på. Vi har lämnat ett förslag till företaget, och i stort sett verkar vi vara överens. Det har tyvärr förekommit lite olika procentsatser i den information vi skickat ut, men årets revision gäller 2,3% och inget annat. Vi hoppas kunna komma ut med mer information om exakta löner mm snarast. 

Under den gångna veckan har vi bland annat ägnat oss åt följande:

Den 20/5 hade vi först ett turlistemöte gällande förutsättningarna för sommaren. Vi gick igenom de olika tidsperioderna för när sommarturlistorna börjar tillämpas och de många arbetena som påverkar trafiken och turer. Vi gick också igenom några turer som det kommit synpunkter på. Företaget kom också med ett förslag på hur vi skall hantera turer och nycklar under sommaren som vi diskuterade.

På eftermiddagen samma dag hade vi ett uppföljningsmöte inom projektgruppen som skall titta på om vi kan få till fler heltidstjänster för ombord Göteborg. Gruppen hade sammanställt ett material och vissa förslag som presenterades för företaget. Mötet kom fram till arbetet skall fortsätta, och att vi efter sommaren skall börja titta mer i detalj på turer och nycklar för att se på möjligheterna.

Den 21/5 höll Linn Vidén information om ST Västtågen för nya tågvärdar.

Kommande vecka är full av aktiviteter. På tisdag, den 26/5, hålls ett extra Branschstyrelsemöte i Stockholm, där ST Västtågen representeras av Ellinor Matsborg och Berndt Bolms. Den 27/5 har vi först ett ordinarie styrelsemöte följt av räkkryssning där samltiga medlemmar erbjudits att följa med. Alla 25 platser har gått åt, vilket vi tycker är väldigt positivt. Slutligen den 28/5 kommer vi att hålla den formella förhandlingen gällande sommarens turer, som diskuterades den 20/5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar