På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2014-12-31

Vi har hört att det kan ha förekommit en del fel i turer där bland annat 1/4-tid och obetalda uppehåll längre än en timma på hemmastation förekommit. Företaget hävdar att detta beror på mycket sena ändringar på tåglägen mm från Trafikverket och att man därför inte hunnit kontrollera alla turer. Var lite extra vaksamma. Enklaste sättet att kontrollera att turen är riktigt är att titta på den grafiska turen man ser i Xpider på nätet. Alla uppehåll, utom den obetalda rasten och tid mellan 22.00-06.00 vid överliggning skall vara "igenfylld". Hittar ni konstigheter så hör av er till PPL eller till oss.

Vi fick precis innan julhelgen besked om att SEKO drivit en tvist gällande hur man skall få tillgodoräkna sig tidigare anställning vid inplacering och uppflyttning i lönestegarna. Inför att tvisten eventuellt skulle hamna i Arbetsdomstolen valde företaget att göra en förlikning. Exakt hur detta kommer att påverka oss vet vi ännu inte så vi återkommer. Det var väldigt få av våra medlemmar som var berörda av detta när frågan var uppe för första gången, men det kan ha kommit till nya senare.

Slutligen ber vi om att få önska er ett Riktigt Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar