På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2014-12-23

Förra veckan var ganska intensiv för oss inom ST Västtågen. Tisdag och onsdag satt vi med när inplaceringen för nya gruppsökningen gjordes. Vi hade även ett möte med Centrala Skyddskommittén i onsdags och ett allmänt informationsmöte med företaget i torsdags.

Vid det Centrala Skyddskommittémötet den 17/12 gick vi bland annat igenom rapporter som kommit gällande hot- och våld och "stökiga" resenärer i allmänhet. En linje där vi ofta får höra att det är problem med resenärer som inte vill betala är Borås-Varberg, men det finns få rapporter. Det är viktigt att man alltid skriver en rapport om man haft diskussioner och problem med resenärer som vägrar betala. I övrigt diskuterades sjukfrånvaro, övertid och medarbetarundersökningen. Skyddet framförde kritik mot att skyddsrond ej gjorts innan överliggningarna i Åmål och Kungsbacka togs i bruk. Beslut att köpa in regnkläder till all personal har tagits. När det gäller hytten på X61 så jobbar man vidare med en större kartläggning hur den uppfyller diverse krav som Arbetsmiljöverket kräver.

Vid det allmänna informationsmötet den 18/12 gick vi igenom den ekonomiska utvecklingen. Inte så mycket nytt att rapportera här. Vi får ju fortsatt betalt enligt löpande rökning och håller i stort sett de kostnader som beräknats. Jonas Skovgaard, som är projektansvarig för implementeringen av det nya avtalet som gäller från T16, var med på telefon och höll en presentation över den tidsplan man kommer att jobba efter och gick i stora drag igenom den organisation man tänkt sig och hur det nya avtalet är uppbyggt. Därefter dök Jan Andersson från planeringen upp och bland annat semestersökningen diskuterades. Slutligen hade vi diskussioner om de många 75% anställningarna för ombord, och det faktum att man måste lägga ut pengar för tjänsteresor om man inte vill åka i uniform, dock utan att komma så mycket längre i någon av frågorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar