På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2014-10-19

I veckan som gick fick vi besked om att SJ AB fått kontraktet att köra Västtågen även under nästa avtalsperiod. Avtalet som sådant hålls dock hemligt i ytterligare två veckor ifall det kommer något överklagande av beslutet. Vi vet därför ännu inga detaljer om hur avtalet är utformat och hur SJ tänkt sig att driva trafiken. Vi har blivit lovade av företaget att bli kallade till ett informationsmöte så snart avtalet vunnit laga kraft.

Vi har under veckan haft ett ordinarie styrelsemöte (15/10) i Borås där vi gick igenom vår fasta agenda och bland annat avhandlade vår ekonomi, möten vi haft med företaget och kommande möten.

I år satsar ST extra mycket på nyrekrytering och samtliga avdelningar inom Bransch Spårtrafik har fått ett extra bidrag för att använda till detta. I Borås genomförde man redan i fredags (17/10) en aktivitet där såväl medlemmar som andra intresserade hade möjlighet att umgås under trivsamma former samtidigt som man kunde passa på att att träffa andra ST-medlemmar och ställa frågor mm till de förtroendevalda i Borås. En liknande aktivitet planeras i Göteborg i slutet av november och även i Uddevalla pågår planeringen för något. Tanken är att man skall få lära känna sina ST-kollegor men det skall också vara en möjlighet för de som inte är medlemmar men nyfikna på vad ST står för att både få träffa ST-medlemmar och de förtroendevalda.

Vi har nu kommit överens med företaget om detaljerna kring gruppsökningen inför T15. Vi kommer att skjuta lite på själva gruppvalet för att det skall bli lite mer tid att arbeta med turer och scheman innan valet skall göras. Det betyder att vi går in på våra nya grupper 1/2 2015. En annan nyhet, som vi länge efterfrågat, är att man nu redan på decemberschemat kommer att få med första veckan i januari, vilket underlättar om man t ex vill söka ledigt nyårshelgen.

Kommande vecka träffar vi bland annat företaget för att diskutera hur de extra FP-dagarna för 2015 skall hanteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar