På gång

Nyfiken på oss? Funderar du på att bli medlem? Du hittar information om oss och kan ansöka om medlemmsskap on-line via länkarna till höger! Har du frågor, så tveka inta att kontakta någon ur styrelsen.

2015-02-23

I måndags (16/2) hade vi årets första allmänna informationsmöte med företaget (MBL 19). Då gick vin bland annat igenom de chefsrekryteringar som nu dragit igång inför den nya organisation som skall gälla inför T16. Bland annat skall tjänsterna som Chef Service (motsvarande dagens PL), tillsättas. Det sker en viss rekrytering av förare till en del av våra ytterstationer och utbildningen av tågvärdar "rullar på". Som det ser ut nu blir det tre kurser under våren (första gänget har börjat övningsåka nu).

På övriga utbildningssidan händer det inte så mycket. Nu handlar mycket om JTF som dragit igång. Upplägget är delvis nytt, nu startar man med en dag i grupp tillsammans med instruktör, sedan är det tänka att man skall ägna sig åt självstudier via "plattan", för att sen i slutet av året göra sitt prov. Även ombord gör sin JTF på detta sätt, och där kommer man att få låna "platta" den lärarledda dagen.

Det diskuterades lite grand kring den ojämna tillgången på personal. Vi påpekade att det är dumt att gå ner för mycket på marginalen på måndagar, då det kan hända mycket under en helg. Behöver många utbildas samma dag är det bättre att ta det senare under veckan.

I övrigt gick vi igenom lite frågor som har med det nya avtalet att göra, bland annat "alkoskåp" som kommer att införas nästa år (krav från från Västtrafik). Frågan hanteras vidare av Skyddet.

Vår VD Lena Källström tittade också förbi och informerade lite om det nya avtalet i allmänhet.

I fredags (20/2) träffades Centrala Skyddskommittén. Den består av representanter för de olika facken, huvudskyddsombudet och företaget (Helena Isaksson och Annika Hertzman). Där gick man igenom vad som hänt inom skyddsområdet sedan sist och vilka frågor som är aktuella och som skall hanteras under den närmaste tiden. Här ingår bland annat frågan om alkoskåp (se ovan), förarmiljön X61, utredningen som tittar på en eventuell samlokalisering med "stora" SJ mm, ny "taxi-app" för förare så de själva kan beställa taxi i tjänsten mm.

Denna veckan har vi inga inplanerade aktiviteter. Nästa vecka håller den nyvalda styrelsen sitt första ordinarie styrelsemöte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar